Garden

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A GIM alkotóháza az egykori gödöllői művésztelep (1901-1920) utcájában található, az utca ma Körösfői Kriesch Aladár nevét viseli.

Kertjének adottságai, klimatikus viszonyai és területe arra késztették a műhely létrehozóit, hogy művészkertet teremtsenek az elődök inspirációját figyelembe véve.
Az egykori művésztelep tagjai életének jelentős színtere volt a kert. Körösfői Aladárné, Ilka néni illatos kertjét ismerték és látogatták abban az időben.
A jelenlegi művészkert szabadtéri kiállító tér is, a kortárs művészet és kertkedvelő látogatók számára egyaránt gazdag élményt nyújt.

Az előkert, amelyben illatos növények találhatók (évelők, cserjék és fák) színekre komponált, arany-, ezüst- és vörös-kertnek nevezhető, minden évszakban különböző növények segítségével teremti meg jellegzetes hangulatát.
A telek központjában található a „művésztelep fája”, egy vörös levelű tölgy, amelyet 2002-ben ültettek el és Gödöllő város lakói adományaiból vásárolták. A szépen fejlődő nagy fa lombja a műhely megnyitásának évfordulójához közeli időben bíbor színre vált, így jelezve az ünnepet.

A kert az időszaki kiállítások nyitva tartásának idejében látogatható, illetve előzetes bejelentkezés alapján más napokon is.

Katona Szabó Erzsébet, textilművész
a közalapítvány elnöke

01 02 03 04 05 06 07 08