Kert

A GIM alkotóháza az egykori gödöllői művésztelep (1901-1920) utcájában található, az utca ma Körösfői Kriesch Aladár nevét viseli.

Kertjének adottságai, klimatikus viszonyai és területe arra késztették a műhely létrehozóit, hogy művészkertet teremtsenek az elődök inspirációját figyelembe véve.
Az egykori művésztelep tagjai életének jelentős színtere volt a kert. Körösfői Aladárné, Ilka néni illatos kertjét ismerték és látogatták abban az időben.
A jelenlegi művészkert szabadtéri kiállító tér is, a kortárs művészet és kertkedvelő látogatók számára egyaránt gazdag élményt nyújt.

Az előkert, amelyben illatos növények találhatók (évelők, cserjék és fák) színekre komponált, arany-, ezüst- és vörös-kertnek nevezhető, minden évszakban különböző növények segítségével teremti meg jellegzetes hangulatát.
A telek központjában található a „művésztelep fája”, egy vörös levelű tölgy, amelyet 2002-ben ültettek el és Gödöllő város lakói adományaiból vásárolták. A szépen fejlődő nagy fa lombja a műhely megnyitásának évfordulójához közeli időben bíbor színre vált, így jelezve az ünnepet.

A kert az időszaki kiállítások nyitva tartásának idejében látogatható, illetve előzetes bejelentkezés alapján más napokon is.

Katona Szabó Erzsébet, textilművész
a közalapítvány elnöke

01 02 03 04 05 06 07 08