Nyári workshopok

ABSZTRAKT BÁB KURZUS
2020. július 6-10. /hétfő-péntek, 5 nap/

Művészeti vezető I Varga Melinda szobrászművész

Jelentkezés I incze.vargamelinda@gmail.com
A tanfolyam díja I 25 000 Ft

A foglalkozások minden nap 10-17 óráig tartanak.
A workshop 12 éves kortól ajánlott.

Mára kissé megszelídülni látszik az absztrakció. Illetve sokan megszerették, éreztek rá a műfaj szabadságára. Képzeljük hozzá a játék szabadságát, ami a művészetnek sajátja, még ha nem is feltétlenül a képzőművészetben, de kölcsönözzünk egy kis játékot a színházból. Komolyan. Mert játszani, csak komolyan van értelme. Ha pedig a bábokat figyeljük meg, igazából nem egyebek, mint mozgó szobrok. Vagy lehetnének azok is. Mi mindent tudunk elmondani bábokkal? Milyen képtelen történetek bontakozhatnak ki akár tárgy animációban? Amilyet kitalálunk! Van hozzá fantáziád?

____________________________________________________________

SZITANYOMÓ WORKSHOP
2020. július 27-31. /hétfő-péntek, 5 nap/

 


Művészeti vezető I Kántor József képzőművész

Jelentkezés I jkntor@gmail.com
A tanfolyam díja I 40 000 Ft

A foglalkozások minden nap 10-17 óráig tartanak.
A workshop 12 éves kortól ajánlott.
A szitanyomás egy olyan sokszorosító eljárás, amellyel saját tervezésű grafikákat, mintákat lehet textilre vagy papírra nyomtatni.

Elsősorban azoknak ajánljuk a tanfolyamot, akik a rajzolás, tervezés mellett a technikai eljárások iránt is érdeklődnek, és egyedi alkotásukat több példányban szeretnék létrehozni. A tanfolyam során egy rövid elméleti részben foglalkozunk a szitanyomás történetével. Videófelvétel segítségével betekintünk egy-két működő szitaműhelybe. Az eljáráshoz szükséges eszközök és anyagok megismerése után rátérünk a gyakorlati munkára, a tervezésre, a szitasablon előállítására, nyomtatásra.

A nyomtatáshoz szükséges festéket és a felszerelést biztosítjuk. Ha saját pólóra vagy valamilyen más textilre szeretnél nyomtatni, azt kérjük, hogy hozd magaddal.

___________________________________________________________

RAJZ TANFOLYAM
2020. augusztus 24-28. /hétfő-péntek, 5 nap/

Művészeti vezető I Hidasi Zsófi textilművész

Jelentkezés I hidasizsofi@gmail.com

A tanfolyam díja I 30 000 Ft
A foglalkozások minden nap 10-17 óráig tartanak.
A tanfolyam 14 éves kortól ajánlott.
A tanfolyam létszáma: minimum 4, maximum 10 fő.

Az 5 napos rajz tanfolyam fő témája a látvány utáni rajzolás, amelyen keresztül nemcsak a manuális, technikai készségeket fejlesztjük, hanem a látásmódunk is fejlődik. Különféle technikákon keresztül tapasztaljuk meg a térbeliség, a megfelelő arányok visszaadásának módját – stúdiumok ceruzával és pittkrétával, festés akvarellel és temperával, krokizás tussal, fapáccal. Mindig több nézőpontból vizsgálunk meg egy vizuális problémát, amelyet más-más szemszögből és technikával, más-más koncepciók mentén jelenítünk meg. A tanulmányrajzok mellett kreatív feladatok megoldására is lehetőség nyílik, amelyeken keresztül a látványtól való elvonatkoztatást, a stilizálás, absztrahálás folyamatát tanuljuk meg. A tanfolyamot elsősorban művészeti egyetemekre készülő középiskolás diákoknak ajánljuk, de a hobbi szinten érdeklődőket is szeretettel várjuk.

 


 

 

Mentés

Mentés

Mentés