NYÁRI WORKSHOPJAINK

INTENZÍV RAJZ-PLASZTIKA-KERÁMIA TANFOLYAM
2022. június 18-27. (10 nap)

Az intenzív tanfolyam során az őskor kerámia művészetének világát idézzük fel tárgyrajzokkal, mintázással és edénykészítéssel. A tanfolyamon egy speciális oktatási program keretében a tanítványok olyan őskori technikákat sajátíthatnak el, melyek a kortárs képző- és iparművészetben máig jelen vannak. Természeti és prehisztorikus formák tanulmányozásával kerülünk közelebb a vizuális kultúra egyik érdekes kifejezési módjához, a kerámiaművészethez.

Művészeti vezető I F. Orosz Sára DLA keramikusművész
Bővebben I https://gimhaz.hu/workshopok/intenziv-rajz-plasztika-keramia-tanfolyam-2/

 

KREATÍV TÁBOR 7-12 ÉVESEKNEK – Bogarak és növények a kertben
2022. július 18-22. (5 nap)

Az 5 napos tábor folyamán a GIM-ház festői kertjében kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a bogarak és növények gazdag és sokszínű világával. A természet megfigyelésén keresztül történeteket alkotunk, majd különféle technikákkal síkban és térben is ábrázoljuk a megszemélyesített bogarakat és növényeket. A gyerekek gyönyörű környezetben, játékos formában próbálhatnak ki különböző vizuális technikákat – vízfestés, konstruálás természetes anyagokból, kollázstechnika. Az objektív megfigyelések mellett a gyerekek kreativitásának fejlesztését, az egyéni értelmezések kibontakoztatását helyezzük középpontba.

Művészeti vezető I Perényi Rita fotóművész
Bővebben I https://gimhaz.hu/workshopok/kreativ-tabor-7-12-eveseknek/

 

3×3 NAPOS TEXTILES WORKSHOP
NÖVÉNYI FONALFESTÉS & SZÖVÉS & VARRÁS

A 3×3 napos, egymásra épülő textiles workshop keretében az érdeklődők a növényi fonalfestés, a szövés és a varrás rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást. A növényi fonalfestős workshop keretében különböző növényi színezékekkel lesz lehetőség gyapjú- és pamutfonal festésére. Az egyedileg megfestett fonalakból a szövő workshop keretében szövet, majd a varró workshop keretében párnahuzat és nesszeszer készül.A workshop célja, hogy olyan egyedi tervezésű és kivitelezésű tárgyak készüljenek, amelyeknek az elkészítése – az alapanyag színezése, készítése és megvarrása is -fenntartható módon történik.


NÖVÉNYI FONALFESTÉS WORKSHOP
2022. augusztus 8-9-10. / 2022. augusztus 12-13-14. 

A workshopon festőnövények segítségével színezzük meg a gyapjú- és pamutfonalakat. Aranyvessző, festőrekettye és bársonyvirág festi a legszebb sárgákat, hagymahéjból pedig sötétzöld színt fogunk készíteni. Emellett festőbuzért, pipacs szirmokat és szezonális terméseket, virágokat használunk. A motringok készítése és a pácolás mellett 4 különleges fonalfestési eljárást mutatunk meg.

A workshopot vezeti I Sipos Lili textiltervező művész, Fényes Paula művészeti menedzser
Bővebben I https://gimhaz.hu/workshopok/novenyi-fonalfestos-workshop/

SZÖVŐ WORKSHOP
2022. augusztus 15-16-17. / 2022. augusztus 19-20-21.

A szövő workshop keretében a növényi festésű, saját készítésű fonalakat használjuk fel vetülékként. Négy-és hatnyüstös asztali szövőszékeken, szabadon választható színes vagy egyszínű pamut felvetéseken szövünk. Színkeverési és szövetszerkezeti stúdiumokon keresztül sajátítjuk el a szövés technikáját, majd a 3 nap alatt kb. 1,5 méter saját tervezésű szövetet készítünk.

A workshopot vezeti I Hidasi Zsófia textiltervező művész
Bővebben I https://gimhaz.hu/workshopok/szovo-workshop/

VARRÓ WORKSHOP
2022. augusztus 22-23-24. / 2022. augusztus 26-27-28.

A workshopon a kézi szövésű textil kikészítése, feldolgozása történik meg. Egy párnahuzat és egy nesszeszer megvarrásán keresztül a jelentkezők a méretezést, a szabásminta készítést, a textil kikészítését, megerősítését, különböző varrástechnológiákat, a zipzár bevarrás fortélyait sajátíthatják el.

A workshopot vezeti I Kecskés Fanni textiltervező művész
Bővebben I https://gimhaz.hu/workshopok/varras-workshop/

 

Aktuális