KORTÁRS KERÁMIA TÁRGYKÉSZÍTŐ WORKSHOP

2023. augusztus 1-6.

KORTÁRS KERÁMIA TÁRGYKÉSZÍTŐ WORKSHOP
2023. augusztus 1-6. (kedd-vasárnap)

A 6 napos workshop keretében kerámia használati tárgyakat készítünk. Elsősorban agyaglapokból dolgozunk, felületalakítási stúdiumok után gipszmagok és gipszformák segítségével, illetve szabadon formázva hozunk létre egyszerű formákat; tányérok, tálkák, poharak, vázák készülhetnek ezzel a technikával.

A workshopon lehetőség lesz az agyaggal való munka alapismereteinek elsajátítására: az agyag gyúrása, előkészítése, lapnyújtás, különböző karakterű felületek mintázása, gipszmagra való rámintázás, szabadkézi kerámiaformázás, szárítás, utómunkálatok, zsengélő égetés. Megismerjük a száraz agyag visszadolgozásának, újra hasznosításának folyamatát, saját fa mintázóeszközt és gipszpecsétet készítünk. A résztvevők kipróbálhatják magukat a tárgy(együttes)-tervezés terütelén is. A workshop tanári bemutatóval kezdődik, a hat nap alatt folyamatos művészeti vezetés támogatja az egyes munkafolyamatok elsajátítását. A workshop végén a résztvevők kiválaszthatják az egyes tárgyakra kerülő mázakat. A mázazást és a magastüzű, mázas égetést a workshopot követő napokban a művészeti vezető saját műhelyében készíti majd el.

A workshop 14 éves kortól ajánlott, előképzettség nem szükséges. A workshopot művészeti egyetemre készülőknek is ajánljuk.

Művészeti vezető: Pattantyús Orsolya keramikusművész
Jelentkezés: orsolya.pat@gmail.com

A 6 napos workshop részvételi díja: 96 000 Ft
A workshop díja a professzionális alapanyagok költségein túl fedezi a művészeti vezetés és az égetések költségeit is. A workshop alatt készített, étkezési használatra is alkalmas, magas tűzön égetett kész mázas tárgyakat (6-10 db/fő) egy héttel a workshop után kapják meg a résztvevők közösen egyeztetett időpontban.

Jelentkezési határidő: 2023. július 20.
A jelentkezést a részvételi díj előre utalásával lehet véglegesíteni. A workshopon való részvételt legkésőbb a tanfolyam kezdete előtt 5 nappal lehet lemondani, az előre befizetett összeg ekkor kerül csak visszautalásra.

A workshop minden nap 9-17 óráig tart.
A workshop minimum 3, maximum 6 fő részvételével indul.

 

 

Aktuális