RAJZ-FESTÉS TANFOLYAM

2024. március 6. – május 15.

RAJZ-FESTÉS TANFOLYAM
2024. március 6. – május 15. (10 alkalom, szerdánként 15-18 h)

Rajz – festés kurzusunk célja a vizuális látásmód-és ábrázolás fejlesztése. Látvány után dolgozunk majd és fokozatosan haladunk az összetettebb térbeli helyzetek kibontásáig. Tesszük ezt különböző technikákkal, kezdetben monokróm eszközökkel, mint ceruza, szén és pittkréta. Egy ponton beemeljük a színeket is, és megismerkedünk a színkeverés alapjaival és néhány technikával (pl.: akvarell). Érintjük a kockológiát, így a gyakorlatban elsajátítjuk a perspektíva szabályait, ezeket hosszabb, tanulmányrajz műfajban tesszük majd. Megtanulunk mérni, egymáshoz viszonyítani, hogy minél pontosabban tudjuk az arányokat és térbeli szituációkat megjeleníteni. Odafigyelünk a formák plaszticitására és a fény-árnyék helyzetekre. A többórás, koncentrációt igénylő munkák után gyorsabb, kreatív feladatokat is megoldunk, hiszen a játék és szabad kísérletezés fontos része a vizuális gondolkozásnak. Megtanulunk krokizni (tussal, fapáccal), hogy ráérezzünk a gyorsabb mozdulatokat igénylő alkotói módszerekre is. Jó idő esetén a GIM-Ház hangulatos kertjében is alkotunk majd. A tanfolyamot elsősorban művészeti egyetemekre készülő középiskolás diákoknak ajánljuk, de a hobbi szinten érdeklődőket is szeretettel várjuk. A tanfolyam 14 éves kortól ajánlott.

Művészeti vezető I Újszászi Tünde textilművész, képzőművész

Első foglalkozás I 2024. március 6. 15.00-18.00
Utolsó foglalkozás I 2024. május 15. 15.00-18.00

A foglalkozások minden szerdán 15-18 h óráig tartanak.
A foglalkozás minimum 4, maximum 6 fő részvételével indul.

Részvételi díj: 60 000 Ft (10 alkalom, 10 x 3 óra)
A részvételi díj tartalmazza a papírt (A2 rajzlap), és a főbb grafikai eszközöket (ceruza, rajzszén, tus, fapác, gyurmaradír). Rajztáblát nem szükséges hozni. A festészeti feladatokhoz saját eszközöket szükséges biztosítani (pl. tempera, akvarell, akrilfesték, ecsetek, attól függően, hogy ki milyen technikával szeretne dolgozni, kísérletezni). Az első alkalmak során pontosítjuk, hogy mit érdemes vásárolni (milyen színek stb.).
A tanfolyamra való jelentkezést a részvételi díj legalább 50%-ának az előre utalásával lehet véglegesíteni. A fennmaradó összeg több részletben is fizethető a tanfolyam utolsó alkalmáig.

Jelentkezés és kérdés esetén érdeklődés I tundeujszaszi@gmail.com

Fotók: R. Á.

Aktuális