KORTÁRS SZÖVŐ WORKSHOP – SÁLSZÖVÉS

2023. július 28-30.

Kortárs szövőműhelyünkben a tradicionális szövési technikákból kiinduló és azokat újragondoló, kortárs módon alkalmazó technikai tudást és szemléletmódot lehet elsajátítani. A foglalkozásokon négy nyüstös asztali szövőszékeken szövünk, színkeverési, szövetszerkezeti, mintázási stúdiumokon keresztül a technika elsajátítása mellett a tervezés alkotói folyamatába is bepillantást nyerhetünk.

A három napos sálszövő workshop keretében négy-és hatnyüstös szövőszékeken, egyedi tervezésű, színes pamutfelvetéseken lehet 40-50 cm széles, 160-220 cm hosszú, egyedi sálakat szőni.

A workshop művészeti vezetője I Hidasi Zsófia textiltervező művész
Jelentkezés I workshopok.gim@gmail.com I 06 70 63 27 858

A workshop péntektől vasárnapig, minden nap 10-17 óráig tart. A workshop minimum 5, maximum 7 fő részvételével indul.

A három napos, összesen 21 órás workshop ára 40 000 Ft. Ez az összeg tartalmazza az előre elkészített színes felvetést, az eszközök korlátlan használatát és a művészeti vezetést. Ezen az összegen felül a sál megszövéséhez szükséges gyapjú/selyem/alpakka vetülékfonalak ára külön fizetendő. A workshopon rendelkezésre áll egy fonalkészlet, amelyből lehet vásárolni, de hozott vetülékfonalból is lehet dolgozni. A kiválasztott fonal árától, minőségétől, alapanyagától függően a sálhoz szükséges vetülékfonal ára általában 5000-10 000 Ft között szokott mozogni.

Fotók I Fülöp Dániel Mátyás
A borítóképen Szabó Emma Zsófia alkotása látható.

Aktuális